2016-ban sok szép esküvőn voltam. Megismertem sok kedves embert, szerelmes párokat, szolgáltatókat, vendégeket. Voltam felejthetetlen helyszíneken, idegen városokban, hegytetőn, szigetvégen, kis falucskában, nagyvárosban. Hallottam romantikus fogadalmat, megható papi éneket, hangos nevetéseket, csillagszóró sistergéseket. Voltak, akikkel együtt sírtam, és voltak, akikkel együtt nevettem. És kötöttem nagy barátságokat is! 🙂 Ez a blogbejegyzés is egy nagy barátság megszületésének köszönhető… 🙂 Lassan egy éve, hogy megismertem Fatit, aki azóta az egyik legjobb barátnőm lett. Az új stúdióm első fotózására érkezett. Különleges alkalom volt, az első perctől tudtam, hogy barátok leszünk! Ezután több közös projektünk is volt, többek között csodálatos esküvőjüket is én örökíthettem meg. Bár, hivatalosan “csak” egy szolgáltatóként vettem részt a Nagy Napon, úgy érzem utólag, hogy egy jó barátként voltam jelen. Fati és Ádám minden szolgáltatót barátként kezelt, mindenkivel végtelenül kedvesek voltak, mindenkivel szuperül összehangolódtak. Mi szolgáltatók egy pillanatig sem éreztük magunkat kívülállónak. Szó szerint együtt sírtunk és nevettünk, sodródtunk a hangulattal, és mosolyogva néztük, ahogy ez a két ember összeköti az életét. Nem volt semmi feszengés, nem volt kapkodás, minden ment szépen a maga rendjén.
Reggel csodálatos napsütésre érkeztem a Vadkert majorba. Amíg a lányok készülődtek, addig az udvaron álló magaskőrisre aggatott ruháikat fotóztam. Tetszett, hogy a menyasszony és koszorúslányai ugyanazt a színárnyalatot viselik. Fati esküvői ruhája szerelem volt első látásra… 🙂 A távolban lovak legelésztek, a fa tetejéről pedig madarak figyelték, ahogy serénykedek. A mezőn épp Emese rendezgette a boldogságkaput, amiről csodálatos makramé függött. A virágcsokrokból és dekorációkból hosszú kakastarélyok lógtak, a szél gyengéden játszott velük. Közben a lányokat púderezték, göndörítették, rúzsozták, fésülték, hajlakkozták és a körmüket festették. A major másik részében Ádám készülődött. Laza inget, csokornyakkendőt, vajszínű nadrágot, és hózentrógert viselt.
Az első pillantás előtt nagy csend ült a majorudvarra. Ádám a magaskőris árnyékában várta, hogy megpillantsa menyasszonyát. Halk cipőkopogások jelezték, hogy érkezik Fati. Pillekönnyű ruhájában szinte odarepült a fa alá, megérintette Ádám vállát, aztán egymás nyakába borultak, totál szerelmesen.
A zöld mező megtelt vendégekkel. Mindenki izgatottan várta a bevonulókat. Elől a koszorúslányok és fiúk, mögöttük pedig Fati és anyukája jöttek, könnyes szemekkel. A polgári szertartáson Fati és Ádám megitták első közös kávéjukat házasként. Lévén, hogy nagy kávéfanatikusok, úgy gondolták nem gyertyagyújtással, vagy homoköntéssel pecsételik meg frigyüket, hanem egy jelképes első kávéval… Hatalmas ötlet, nem? 🙂 Ezután egy Bahá’í szertartás következett, ami nagyon meghitt és szép volt. Az ífjú párral pedig mindenki átvonult a már sokat emlegetett magaskőris alá piknikezni, SÖRF-öt inni, gratulálni. (A SÖRF egy sör, ami Fati és Ádám esküvői söre, a barátaik főzték! 🙂 )
A vacsora helyszíne egy régi lovasistálló volt, ahová Fati egyedi székeket hozatott. Az “összevissza” székek nagyon feldobták a hely hangulatát, igazi pajta feelinget kölcsönöztek a helynek, amit a jól átgondolt dekoráció tett teljessé. Minden részlet nagyon kifinomult volt, teljes mértékben passzolt Fatihoz és Ádámhoz. Tetszett, hogy semmi klasszikus, semmi hagyományos nem volt ezen a napon. A nyár egyik legszebb élménye volt, köszönöm! 🙂

RUHA • szigeti vanda / SPOSA
DEKOR • gulácsi-szakács emese / Natural Wedding Decor
SMINK • gardi rita
HAJ • horváth olivér
CEREMÓNIAMESTER • gémesi gergő
HELYSZÍN • vadkert major
FOTÓ • zergi borbála / Love Fern Weddings

 

 

 

Picture

Picture Picture Picture

 

 

 

 

 

Picture

Picture Picture Picture

Picture

Picture Picture

Picture

 Picture Picture

Picture

Picture Picture

Picture

PicturePicture Picture

Picture

Picture Picture Picture

Picture

Picture Picture

Picture

Picture Picture

  

Picture Picture

Picture  Picture Picture

Picture

Picture Picture

Picture

 Picture Picture Picture